10 iulie – Ziua Muzeului Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni, spațiu de referință în peisajul cultural și turistic românesc, aniversează duminică, 10 iulie 2022, 31 de ani de existență.

Înființat în anul 1991, prin Hotărârea Guvernului României nr. 478 din 10 iulie 1991, ca instituție de reprezentare și importanță națională, Muzeul Național Cotroceni s-a definit și dezvoltat prin cele două coordonate esențiale ale sale: spațiu memorial – fostul Palat regal Cotroceni și promotor al artei decorative românești.

Fidel misiunii sale de promovare a patrimoniului și în semn de prețuire față de public, Muzeul Național Cotroceni oferă duminică, 10 iulie, vizite în regim de gratuitate, cu intrarea liberă, fără programare, în intervalul 09.00 – 17.30 (ultima oră de intrare fiind 17.00).

Turul cuprinde: Spațiile Medievale care, în prezent, găzduiesc expoziția temporară a artistei Ileana Dana Marinescu – „Sosia Mea“, etajul I al muzeului, unde se regăsesc saloanele oficiale regale și pivnița în care se află expoziția permanentă „A fost odată la Cotroceni“.

Pe tot parcursul traseului de vizitare, publicul va putea solicita și va primi informații de la specialiștii muzeului, care se vor afla în fiecare dintre spațiile deschise.

Precizăm că persoanele care aveau deja programare pentru data de 10 iulie vor avea prioritate la acces.
Intrarea în Muzeul Național Cotroceni se face doar în baza unui act de identitate.

Citește și Muzeul Naţional Cotroceni organizează a treia ediţie a Cotroceni Summer School