”1001 de păpuşi în costum popular” – expoziție deschisă la Muzeul Naţional de Istorie

„1001 de păpuşi în costum popular”, o nouă expoziţie temporară, poate fi vizitată la în cadrul #Muzeului #Jucăriilor de la Muzeul Naţional de Istorie a României.

„Este cea mai mare expoziţie de acest fel realizată până acum în România. Am grupat peste 200 de păpuşi în costume tradiţionale din România şi 800 din întreaga lume în această expoziţie dedicată frumuseţii portului popular. În ultimii ani această expoziţie a fost prezentată în muzee din Tulcea, Brăila, Ploieşti, Slatina, Suceava, Călăraşi şi Bacău. Anterior, au poposit pentru o lună cu ocazia Zilei Iei la un centru comercial din Iaşi”, precizează MNIR, într-o postare pe Facebook, care citează un comunicat al Asociaţiei Muzeului Jucăriilor din Bucureşti.

Asociaţia Muzeului Jucăriilor a fost creată „la iniţiativa unui grup de entuziaşti iubitori şi păstrători, încă din anii ’60, ai propriilor jucării, care pe parcursul a patru decenii au strâns şi au colecţionat nenumărate jucării aparţinând diferitelor generaţii”.

„Fiecare jucărie are o poveste a ei, fiecare jucărie a fost martora unei emoţii, a unei lacrimi sau a unui vis împlinit. Unele jucării s-au ascuns în sacul lui Moş Crăciun sau al lui Moş Gerilă, altele au stat cuminţi în cizmuliţele cremuite din holul casei. Unele au fost cumpărate cu ultimul bănuţ scuturat din portofel, altele au stat radioase în vitrinele magazinelor de lux sau pe tarabele reci ale pieţelor, unele au ascultat, poate, muzica vesela din bâlciuri, dar toate, absolut toate jucăriile noastre au fost martorele unui zâmbet”, se arată pe site-ul Asociaţiei Muzeului Jucăriilor.

Citește și Expoziţia ”Maşinile Bucureştilor (IV) – Franţuzoaicele Oraşului”, sâmbătă, pe Şoseaua Kiseleff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *