150.000 de piese din patrimoniul Muzeului Judeţean Botoșani mutate, provizoriu, în clădirea CEC Bank

Aproximativ 150.000 de piese de patrimoniu din colecţiile de arheologie, istorie, istorie contemporană şi istorie modern ale Muzeului Judeţean Botoşani sunt transferate, temporar, din clădirea muzeului într-un spaţiu al CEC Bank.

Măsura a fost luat ca urmare a începerii procesului de reabilitare şi extindere a clădirii Muzeului Judeţean. Pentru mutarea pieselor de patrimoniu, printre care şi renumitele piese din ceramică de Cucuteni, conducerea Consiliului Judeţean a solicitat sprijinul militarilor de la Garnizoana Botoşani.

„Reabilitarea clădirii Muzeului va începe imediat ce proiectul constructorului va primi toate avizele, iar CNI va da ordinul de începere a lucrărilor. Aceasta presupune lucrări de amploare de consolidare a fundaţiei, structurii, dar şi înălţarea mansardei, pentru a se putea amenaja aici spaţiile administrative. De asemenea, se vor reface tencuiala, finisajele şi elementele decorative. La finalul lucrărilor, spaţiul expoziţional va fi extins de la 17 săli la 23 de săli de expunere. În plus se vor crea noi spaţii pentru ateliere creative şi săli multimedia”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 36 de milioane de lei, din care partea de cofinanţare a Consiliului Judeţean este de aproximativ 577.000 de lei. 

Citește și Informatori ai Securității: Topul celor mai cunoscute cazuri