226 de clădiri din Vaslui, în care funcţionează unităţi şcolare, nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Un număr de 226 de clădiri în care funcţionează unităţi de învăţământ, din totalul celor 764 existente la nivelul judeţului Vaslui, nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

„În evidenţele instituţiei noastre există 764 de clădiri de învăţământ, 59 dintre acestea dobândind autorizaţie de securitate la incendiu. Alte 479 de clădiri de învăţământ nu necesită autorizaţie de securitate la incendiu. Dintre construcţiile de învăţământ existente în judeţul Vaslui, 226 nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu. De menţionat este faptul că deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu”, informează sâmbătă ISU Vaslui.

Potrivit sursei citate, în acest an, personalul de specialitate din cadrul Inspecţiei de prevenire a desfăşurat verificări şi controalele preventive, acţiuni care vor continua şi în perioada următoare, atât pentru asigurarea începerii anului şcolar în siguranţă, cât şi pentru asigurarea respectării măsurilor de prevenire a incendiilor.

„Premergător începerii anului şcolar 2022 – 2023, în unităţile de învăţământ din judeţul Vaslui au fost executate 17 controale, în 17 şcoli cu personalitate juridică, aproximativ 140 clădiri de învăţământ, în urma cărora au fost constatate 461 deficienţe, 27 dintre acestea fiind remediate operativ. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat 461 de sancţiuni contravenţionale”, mai arată reprezentanţii ISU Vaslui. 

Citește și Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui lansează concursul ”Mlădiţe literare”, adresat elevilor claselor V-XII