33 de lucrări expuse la Deva de artistul plastic Vlad Tabac, din Republica Moldova

33 de lucrări cu o cromatică şi o lumină deosebite sunt expuse, de luni, pe simezele Galeriei Naţionale de Artă „Forma” Deva, de artistul plastic Vlad Tabac, din Republica Moldova, în majoritatea picturilor sale regăsindu-se locuri şi peisaje din România şi ţara vecină, informează Agerpres.

Intitulată „UnDEVA”, expoziţia are ca temă principală municipiul Deva, artistul afirmând că o parte din picturile sale au fost executate, în toamna anului trecut, chiar pe străzile din oraş, unde pictorul şi-a scos şevaletul, alături de uneltele specifice artei sale.

„Obişnuiesc ca peste tot unde am ocazia să călătoresc, să mai şi pictez. Adică, să ies într-o manieră aşa mai ‘bătrânească’, în stradă, cu şevaletul, şi să pictez acolo o pânză – două, în aer liber. Tot atunci s-a întâmplat că UAP Deva mi-a oferit, în planul calendaristic, un ‘ochi’ pentru a expune lucrările, la Deva. Am mai lucrat, în ultima jumătate de an, şi alte lucrări dedicate oraşului, în aşa fel încât să nu vin cu mâna goală aici”, a declarat, pentru Agerpres, artistul plastic.

Organizatorii expoziţiei, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGMAPT) Hunedoara, în parteneriat cu filiala judeţeană Hunedoara-Deva a Uniunii Artiştilor Plastici din România, au apreciat ineditul ideii şi luminozitatea lucrărilor executate de pictorul din Republica Moldova.

Citește și Cele mai vândute cărţi la Gaudeamus 2022

„Este un moment important pentru galeriile de artă din Deva, dar şi pentru comunitate. Artistul Vlad Tabac ne-a făcut o mare surpriză prin tematica acestei expoziţii, care prezintă locuri frumoase din municipiul Deva. Sunt lucrări deosebite, apreciate de public. Artistul a fost foarte încântat de oraş, de potenţialul turistic şi artistic al municipiului Deva şi ne bucurăm că putem fi gazdele unui asemenea eveniment cultural”, a spus directorul DGMAPT Hunedoara, Radu Barb.

Expoziţia „UnDEVA” va rămâne deschisă până pe 7 aprilie şi poate fi vizionată de luni până sâmbătă între orele 10,00-18,00.

Artistul Vlad Tabac s-a născut la Corneşti, Republica Moldova, în anul 1970. Artistul are peste 40 de expoziţii personale şi de grup în Republica Moldova, România, Franţa, Marea Britanie. El abordează diverse tehnici, precum ceramică, grafică şi pictură.