A douăsprezecea noapte, de Shakespeare – premieră pe 19 martie, la Palatul Naţional al Copiilor

Spectacolul „A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, în regia Luizei Dabija, va fi prezentat în premieră de Teatrul „Stela Popescu”, în parteneriat cu UNATC, pe 19 martie, de la ora 19,00, la Palatul Naţional al Copiilor.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, spectacolul de dizertaţie al tinerei regizoare Luiza Dabija prezintă „A douăsprezecea noapte” ca pe o sărbătoare a vieţii, plină de forţă şi jovialitate.

„Iubirea – unul dintre lucrurile pe care nu le putem atinge, dar ştim sigur că există. Este un fenomen de care am fost preocupaţi mereu. Credinţa are la bază iubirea, deci mult din viaţa omului s-a dezvoltat în jurul ei. Această forţă misterioasă a încercat să fie definită, dar din această fugă după a numi inefabilul, iubirea a devenit din ce în ce mai rară. De aceea când se întâmplă, pare că viaţa devine vis. Când iubeşti, totul devine mai bun. Dar e greu să găseşti şi să menţii iubirea. 

Citește și Premiera spectacolului ”Maria din Magdala”, pe scena Teatrului Naţional Timişoara

Personajele spectacolului râvnesc la iubire pentru că vor ca vieţile lor să fie perfecte, în rest au tot ce îşi doresc. Viola este eroina spectacolului pentru că ea nu mai are nimic, în afară de iubire. Spectacolul spune ca iubirea este motorul care poate pune lucrurile în ordinea firească, poate să răstoarne la loc o lume deja răsturnată”, a declarat Luiza Dabija, citată în comunicat.

Din distribuţie fac parte Teona Stavarachi (Viola), Tudor Bojin (Căpitanul / Ofiţerul), Edi Păuna (Sebastian), Răzvan Ionescu (Antonio), Laurenţiu Ologeac (Orsino), Maruca Băiaşu (Olivia), Ana Maria Ivan / Isabela Chitoşca (Maria), Sorin Aurel Sandu (Toby), Radu Bunea (Sir Andrew), Ionuţ Ionescu (Malvolio), Lorin Presecan (Feste), Cosmin Gaspar (Fabian), Diana Bălăucă (Marea preoteasă).

Bilete se pot achiziţiona de pe www.teatrulstelapopescu.ro, www.mystage.ro, www.iabilet.ro şi theatrum.ro.