A murit Iurie Sadovnic. Artistul s-a împușcat în cap

Presa din Republica Moldova informează că artistul Iurie Sadovnic s-a stins din viață luni. Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati.

Poliția a fost alertată la ora 14:21 de către soția interpretului.

„În cadrul investigațiilor politiștii au stabilt că bărbatul în vârstă de 69 ani și-a aplicat o plagă prin împușcătură în regiunea capului, aceasta fiind fatală. Femeia a comunicat că acesta a rămas de unul singur acasă, iar când s-a întors l-a găsit decedat”, a declarat Natalia Stati pentru sursa citată.

Arma era deținută legal de către Iurie Sadovnic. Poliția mai precizează că medicul legist nu a depistat urme de moarte violentă în afară de cele cu care s-a ales în urma împușcăturii. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951, în satul Jura, din Râbniţa, şi a copilărit în comuna Susleni, Orhei. Este unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți începând cu anii ’70.

„Andrii Popa”, „Măicuţa”, „Mi-e dor de tine, mamă”, „În limba ta”, „Demnitate”, „Duminică”, „Dragă Otee!” sunt printre cele mai cunoscute șlagăre ale sale, ascultate și astăzi.

Muzica lui Iurie Sadovnic a răsunat în Piața Marii Adunări Naționale, în toate localităţile şi în inimile oamenilor în perioada când Moldova obţinuse independenţa. El a cântat în tranșee pentru ostaşii care luptau în războiul de la Nistru în 1992.

Artistul a fost distins cu titlurile de „Artist emerit”, „Artist al Poporului”, „„Meritul Civic”, „Ordinul Republicii” şi a fost laureat al Premiului Naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *