A murit Paul Sorvino, actor celebru pentru rolul său din filmul cu gangsteri „Goodfellas”

Actorul american Paul Sorvino, celebru pentru rolul său din filmul cu gangsteri „Goodfellas” și tatăl actriței Mira Sorvino, a murit luni la vârsta de 83 de ani, a anunțat anturajul său, potrivit AFP.

„Sunt devastată. Iubirea vieții mele și cel mai mare om care s-a născut vreodată s-a dus. Am inima frântă”, a scris văduva sa, Dee Dee Sorvino, pe pagina sa de Facebook.

Născut în aprilie 1939 la New York, Sorvino a fost cunoscut mai ales pentru rolul lui Paul Cicero din filmul lui Martin Scorsese „Goodfellas”, cu Robert De Niro, Joe Pesci și Ray Liotta, lansat în 1990. În anul următor a jucat în serialul TV „New York, Police CID”, în rolul unui ofițer de poliție. În 1995, l-a interpretat pe Henry Kissinger în filmul lui Oliver Stone „Nixon”.

„Tatăl meu, marele Paul Sorvino, a murit”, a scris pe Twitter fiica sa, Mira Sorvino, care a câștigat un Oscar în 1996 pentru „Afrodita blestemată”, de Woody Allen.

„Inima mea este sfâșiată, o viață plină de iubire, bucurie și înțelepciune alături de el a luat sfârșit”, a deplâns ea.

Paul Sorvino a avut multe roluri secundare în filme și seriale TV, dar a fost un artist polivalent, cu un dar pentru sculptură și operă.

„Cei mai mulți oameni cred că sunt fie un gangster, fie un polițist sau ceva de genul acesta, dar de fapt sunt sculptor, pictor, scriitor (…), dar se pare că am un talent pentru a juca acest tip de roluri”, a declarat în 2014 într-un interviu acordat Orlando Weekly.

Citește și A murit David Trimble, laureat al Premiului Nobel pentru Pace