A murit scriitoarea Cristina Cîrnicianu (44 ani)

De curând s-a stins din viață Cristina Cîrnicianu, absolventă a Facultăţii de Finanţe-Bănci şi a unui Masterat în Informatică economică. Vestea trecerii ei în neființă a fost dată de apropiați ai ei.

Scriitoarea și jurnalista Daniela Șontică scrie pe pagina sa de Facebook: „Of, Cristina… Nici nu-mi bine să cred. Dumnezeu să te ierte, fată dragă și talentată! Ai fost un om atât de bun și de firesc…”

Un alt apropiat al acesteia, Romeo Ecobescu, scria vineri pe aceeași rețea de socializare: „Acum 9 ore primeam vestea, Cristina… Credeam că e gluma la început, nu știam ce să cred… Apoi m-a lovit… și m-a lovit rău! Dispariția ta subită dintre noi este greu de suportat… Nu avem cuvinte, avem doar lacrimi…”

Cristina Cîrnicianu s-a născut în 14 septembrie 1978, în Bârlad. A debutat cu un volum de versuri în 2014 („Faţa tandră a infernului”, editura Grinta). Publică din creația ei în mai multe publicații literare ca Algoritm literar, Confluenţe lirice, Urmuz, Zona literară, Tiuk! s.a.m.d. În 1996 ocupă locul II concursul naţional de literatură „Tinere condee”, în 2014 primește premiul pentru manuscris „Mircea Ivănescu”

Citește și Jurnalistul Grant Wahl a murit în Qatar, după ce s-a prăbuşit în timp ce transmitea de la Cupa Mondială

Despre ea scria pe blogul personal cu mai mulți ani în urmă: „Cea mai mare parte a carierei mele ca dezvoltator web am petrecut-o în Ministerul de Interne, mai exact, 10 ani.  După cei 10 ani am vrut să-mi demonstrez că pot mai mult, m-am apucat de învățat java iar primul job, ca dezvoltator java,  a venit destul de repede. A fost una dintre cele mai frumoase experiențe profesionale. Am învățat extrem de multe, dar cel mai important, m-am bucurat de o echipă extraordinară. 

Înainte să mă adâncesc foarte mult în această carieră, care de altfel, pornise mai mult dintr-o abiție decât dintr-o chemare,  am hotărât să încerc totuși, cariera de scriitor. Iată cu ocazia asta ați aflat de unde și numele de CRISS PHILOIANOS. Din păcate, acest curaj, a coincis cu începutul pandemiei, ceea ce mi-a diminuat dramatic din posibilitățile de relaționare și promovare, însă am reușit să termin o carte de povestiri. Tot în timpul pandemiei am predat online cursuri de scriere creativă și lectură. Am câștigat un concurs de proză scurtă și mi-am creat propriul site.”