A murit soprană italiană Renata Scotto

Celebra soprană italiană Renata Scotto a decedat la vârsta de 89 de ani. Anunțul a fost făcut miercuri de primarul orașului Savona, Marco Russo, prin intermediul unui mesaj pe Facebook. Savona este orașul natal al cântăreței.

Marco Russo, în mesajul său, a descris-o pe Scotto ca fiind „o cântăreață unică, o mare muziciană, o mare artistă, o mare femeie.” A adăugat și că artista a fost „cultivată, rafinată, generoasă și simplă”.

Potrivit agenţiei Ansa, cântăreaţa a murit în locuinţa sa din New York, SUA.

Renata Scotto s-a născut la 24 februarie 1934 în Savona, Italia. A studiat canto la Milano și a debutat în cariera de operă în 1952, cu „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în orașul său natal. În decursul carierei sale, artista a activat pe scene prestigioase la nivel global, precum Metropolitan Opera din New York, Royal Opera House din Londra și La Scala din Milano.

Reacții din lumea muzicii nu au întârziat să apară. Placido Domingo și-a exprimat tristețea pe Twitter, descriind-o pe Renata Scotto ca fiind „una dintre cele mai mari cântărețe de operă din toate timpurile și o profesoară dedicată tinerilor cântăreți.”

Plecare ei reprezintă o pierdere majoră pentru lumea operei. Cu toate acestea, contribuția sa muzicală și impactul pe care l-a avut în industrie vor rămâne neșterse.

Citește și Scriitorul George Cuşnarencu a murit la vârsta de 72 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *