Acad. prof. univ. dr. Alexandru Ciurea va fi distins cu titlul de “Doctor Honoris Causa” al ULBS

Academicianul prof. univ. dr. neurochirurg Alexandru Ciurea va fi distins cu titlul de “Doctor Honoris Causa” al Universității “Lucian Blaga” din Sibiu. Evenimentul, organizat la propunerea Facultății de Medicină, va avea loc joi, 24 februarie, de la ora 12, în Aula ”Avram Iancu” de la Litere.

Evenimentul va fi transmis pe pagina Senatului la adresa de aici.

Alexandru Ciurea este absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie din București și s-a format în domeniul neurochirurgiei sub îndrumarea unor maeștri ai școlii medicale românești.

Pe parcursul a peste cinci decenii, a efectuat peste 23.000 de operații, majoritatea la copii, abordând multiple ramuri ale neurochirurgiei. De asemenea, a brevetat tehnici noi de intervenție chirurgicală, a condus numeroase proiecte de cercetare naționale și internaționale, a făcut parte din numeroase echipe de cercetare și a influențat decisiv generații de medici.

“Ca medic, dascăl și cercetător, profesorul Alexandru Vlad Ciurea a devenit mentor și un model profesional. Pentru pacient, este încă și mai mult, este acela care de multe ori a făcut diferența între a fi și a nu fi, redându-l seiși și celor dragi.

Citește și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a investit anul trecut 600.000 de euro în infrastructura centrelor de cercetare

În semn de apreciere pentru deceniile de excepțional profesionalism în slujba pacientului, a contribuției inestimabile în formarea noilor generații de specialiști, pentru meritul de a reprezenta neurochirurgia românească pe harta marilor performanțe medicale și, nu în ultimul rând, pentru modelul pe care îl reprezintă pentru comunitatea științifică sibiană, în numele ULBS, îl felicităm pe domnul profesor Alexandru Vlad Ciurea pentru titlul de Doctor Honoris Causa!”, arată ULBS.

Academicianul Alexandru Ciurea mai deține, până în prezent, opt titluri de Doctor Honoris Causa, acordate de diferite universități din țară și din străinătate.