Acord de parteneriat încheiat între Arhivele Naționale și Asociația Istoria Artei

La propunerea Asociaţiei Istoria Artei, Arhivele Naționale au încheiat cu organizația amintită un acord de parteneriat care are ca obiect colaborarea celor două părți, în 2022, pentru realizarea proiectului „Cristofi Cerchez 150”. Scopul proiectului este de a readuce în atenţia publicului personalitatea şi cariera arhitectului român, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la naşterea acestuia, prin intermediul articolelor şi a evenimentelor culturale propuse.

Potrivit acordului semnat, contribuția Arhivelor Naționale ale României va consta în promovarea proiectului, evenimentelor şi rezultatelor acestuia, prin canalele oficiale de care dispune instituția.

Arhivele Naţionale ale României (ANR) este instituţia publică ce are misiunea de a proteja mărturiile documentare relevante pentru memoria şi identitatea naţională (Fondul Arhivistic Național), de a contribui la promovarea democraţiei şi la buna funcţionare a administraţiei publice. Totodată, ANR contribuie la dezvoltarea ştiinţei şi culturii naţionale, la înlesnirea înţelegerii experienţelor trecutului, prin accesul cetăţenilor la informaţia de arhivă.

Citește și Arhivele Naționale prezintă activitatea doamnelor din Societatea Ortodoxă Națională a Femeilor Române