Acord de Parteneriat între IICCMER și Universitatea „Petre Andrei” din Iași

Universitatea „Petre Andrei” din Iași (UPA din Iași) și Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) au încheiat un acord de parteneriat pe data de 25 martie 2022. Evenimentul a avut loc la sediu IICCMER, în prezența delegației UPA din Iași – formată din Rector, Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Prodecanul Facultății de Științe Politice și Administrative, Lect. univ. dr. Constantin Ilaș, și cinci studenți ai aceleiași facultăți – și a reprezentanților IICCMER – Președintele executiv, Prof.univ.dr. Daniel Șndru, și experții Luciana Jinga și Simona Albu.

„București, 25 martie 2022, la sediul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a avut loc semnarea Acordului de Parteneriat cu Universitatea „Petre Andrei” din Iași, reprezentată prin domnul rector Prof. univ. dr. Sorin Bocancea, iar din partea IICCMER, prin domnul Președinte Executiv dr. Daniel Șandru”, informează IICCMER.

Citește și Daniel Șandru este noul președinte al IICCMER

Cu această ocazie a fost încheiată și o Convenție Cadru prin care studenții de la programele de studii universitare de licență și masterat vor desfășura stagii de practică în cadrul IICCMER.

„În cadrul întâlnirii Luciana Jinga, expert în cadrul Compartimentului Educație și Memorie, a prezentat principalele proiecte care vizează învățământul universitar: Cursurile de scriere academică; Bursele IICCMER; Universitatea de Vară de la Râmnicu Sărat; Concursul de manuscrise. În a doua parte, studenții prezenți au asistat la un instructaj realizat de Simona Albu, arhivist în cadrul IICCMER, ocazie cu care li s-a explicat modul de lucru în timpul stagiului de practică. Studenții urmează să lucreze pe colecția digitală a ziarului Scânteia care, în cele din urmă, va fi pusă la dispoziția publicului prin intermediul unei platforme online”, mai informează IICCMER.