Actorul Alain Delon a cerut să fie eutanasiat

Actorul francez Alain Delon, în vârstă de 86 de ani, a cerut să fie eutanasiat. El suferă de consecințele grave ale unui accident vascular cerebral din 2019.

Anunțul a fost făcut de fiul său, Anthony Delon, într-un interviu pentru postul de radio francez RTL, potrivit protv.ro. Anthony Delon a spus că a acceptat decizia tatălui său și că îi va fi alături în ultimele clipe.

„Mi-a cerut să organizez asta, da! Tatăl meu a fost foarte emoționat de moartea mamei mele”, a a declarat Anthony, deși a lăsat să se înțeleagă că nu el va fi cel care își va asuma responsabilitatea de a-și însoți tatăl în moarte, ci mai degrabă sora lui, Anouchka.

Alain Delon a suferit două atacuri cardiovasculare în 2019. A urmat moartea soției, în 2021, care l-a marcat pe actor. Soția actorului a avut cancer pancreatic și a cerut să fie eutanasiată, dar nu a fost posibil, pentru că procedura este ilegală în Franța.

Citește și Un consilier USR din Buzău cere retragerea titlului de cetățean de onoare acordat în 2019 actorului Dan Puric

Sinuciderea asistată este legală în Elveția, unde locuiește acum actorul francez. El a vorbit adesea cu seninătate despre eutanasie, pe care o consideră ceva logic și natural de la o anumită vârstă sau un anumit punct al vieții.

Olanda, Elveția, Belgia, Luxemburg, Canada și Columbia sunt printre țările care permit suicidul asistat, fiecare țară având însă reguli diferite pentru practică.

Spania a legalizat la rândul ei eutanasia și sinuciderea asistată în luna martie a anului trecut. Aproape toate țările care permit această procedură controversată o condiționează de o boală incurabilă sau în stadiu terminal care nu poate fi vindecată și provoacă suferință pacientului.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook