Actorul David Warner, cunoscut pentru rolurile sale din „Titanic” sau „Star Trek”, a murit la vârsta de 80 de ani

Actorul britanic David Warner, cunoscut pentru rolurile sale din „Titanic”, „The Omen” şi franciza „Star Trek”, a murit la vârsta de 80 de ani în urma unui cancer, a anunţat luni familia sa, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Pe marele ecran, Warner a jucat rolul valetului şi a bodyguardului lui Billy Zane, Spicer Lovejoy, în blockbuster-ul „Titanic” din 1997 în regia lui James Cameron, şi a obţinut, de asemenea, notorietate pentru roluri precum cel al fotografului Keith Jennings în filmul de groază din 1976 „The Omen”.

David Warner a murit duminică la Denville Hall, un azil de bătrâni pentru vârstnicii din industria de divertisment.

„Ne va lipsi enorm, familiei şi prietenilor săi, şi ne vom aminti de el ca fiind un om bun, generos şi plin de compasiune, un partener şi tată a cărui moştenire a muncii sale extraordinare a atins vieţile atâtor oameni de-a lungul anilor. Avem inima frântă”, se arată într-un comunicat publicat de familia actorului.

Citește și Dirijorul Stefan Soltész a murit în timpul unui concert la München

David Warner s-a născut la Manchester în iunie 1941 şi a urmat şcoala la Leamington Spa, Warwickshire. El a făcut primii paşi în actorie după ce s-a înscris la Academia Regală de Artă Dramatică (Rada) din Londra.

Rolul său din filmul „Morgan: A Suitable Case For Tratament’ din 1966, în care a jucat alături de Vanessa Redgrave, i-a adus o nominalizare la premiile BAFTA pentru cel mai bun actor în rol principal.

Warner a câştigat un premiu Emmy pentru rolul său din serialul „Masada” din anii 1980, cu Peter O’Toole, în care l-a interpretat pe politicianul roman Pomponius Falco.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook

Comentariu

Comments are closed.