Actorul Doru Ana a murit la 68 de ani

Actorul Doru Ana a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 68 de ani, informează TVR.

„Drum lin în lumină, Doru Ana (28 februarie 1954 – 11 octombrie 2022)”, se arată pe pagina de Facebook a Casei de Producţie a TVR.

„Cât de trist! Ştiam cât de bolnav a fost! Şi totuşi fostul meu coleg de an, prin dispariţia lui tragică îmi lasă un gol greu de suportat in suflet! Sunt copleşit de emoţie! Dumnezeu să te ierte, Dorule, şi să te ocrotească de-a dreapta Sa, pentru că meriţi prin tot ce ai creat şi pentru modestia şi verticalitatea ta! Drum lin în Lumină!”, a scris regizorul Lucian Sabados, într-un comentariu, potrivit Agerpres.

Şi actriţa Medeea Marinescu a scris că regretă plecarea profesorului şi actorului Doru Ana.

Citește și Filosoful francez Bruno Latour a murit la 75 de ani

„Astăzi, unul din profesorii mei de la clasa de actorie a plecat într-o stea. Actorul Doru Ana. Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris Medeea Marinescu pe pagina sa de Facebook.

Doru Ana s-a născut pe data de 28 februarie 1954, în Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală, promoţia 1980, la clasa profesoarei Olga Tudorache.

Actorul s-a născut la 28 februarie 1954 şi a jucat în peste 40 de filme precum în Terminus paradis (1998), Marfa şi banii (2001), Umbre (2019). A jucat pe scena teatrului „Bulandra” din Bucureşti şi a fost profesor univ.dr. la secţia Arta actorului a Facultăţii de Teatru din cadrul UNATC.