Actorul francez Mathieu Kassovitz a fost grav rănit într-un accident de motocicletă

Actorul francez Mathieu Kassovitz se afla într-o stare de sănătate „îngrijorătoare” duminică, după un accident de motocicletă produs pe autodromul Linas-Monthléry (Essonne), au anunţat prefectura şi parchetul din Evry. El a fost transportat la spitalul din Kremlin-Bicêtre (Val-de-Marne), a precizat prefectura din Essonne, confirmând o informaţie difuzată de BFMTV.

„Prognosticul său nu îi pune viaţa în pericol”, au declarat pentru AFP apropiaţi ai lui Mathieu Kassovitz, menţionând „răni grave la o gleznă şi la bazin”. Potrivit primelor informaţii, actorul în vârstă de 56 de ani, care venise să ia lecţii de conducere avansată pe motocicletă în vederea pregătirii unui film, a fost singura persoană implicată şi nu a lovit un alt vehicul, a precizat parchetul.

El a fost proiectat de pe vehiculul cu două roţi pe care îl conducea singur şi a căzut violent la pământ. Potrivit Le Parisien, la sosirea serviciilor de urgenţă, actorul avea multiple fracturi deschise foarte dureroase, ceea ce i-a determinat pe medici să îl adoarmă. El ar fi suferit un traumatism cranian şi o fractură de bazin.

O anchetă privind cauzele rănilor a fost deschisă de procuratura din Evry şi încredinţată brigăzii de securitate urbană din Sainte-Geneviève-des-Bois (Essonne). Martori ai accidentului, printre care şi instructorul de conducere al actorului, sunt în prezent audiaţi, a precizat parchetul.

Citește și Actorul Gabriel Guevara, căutat în Franţa pentru agresiune sexuală, a fost arestat la Veneţia

Cunoscut publicului larg pentru rolul lui Malotru, agentul secret din serialul de succes „Le Bureau des légendes”, Mathieu Kassovitz a dus o carieră eclectică de actor-regizor începând cu anii 1990. Debutul său în lumea filmului a avut loc în 1995, cu filmul alb-negru„ La Haine”, regizat chiar de el, despre maladia din suburbii şi violenţa poliţienească, care l-a scos în evidenţă în special pe actorul Vincent Cassel. Acest film revoluţionar i-a adus un premiu la Cannes.

Ca actor, Mathieu Kassovitz – „Kasso” pentru prietenii săi – a realizat zeci de filme („Un héros très discret” de Jacques Audiard, „Amen” de Costa-Gavras etc.). A jucat pentru Jean-Pierre Jeunet în „Amélie Poulain” şi chiar şi-a încercat norocul la Hollywood („Gothika”) în anii 2000.

A revenit în lumina reflectoarelor în 2015 datorită regizorului Éric Rochant, care i-a încredinţat rolul lui Guillaume Debailly, alias Malotru, un agent secret împărţit între datoria sa şi dragostea unei femei. Un rol subtil într-un serial care s-a bucurat de cinci sezoane de succes, punctate de evenimente geopolitice. În cinematografie, Mathieu Kassovitz va juca miercuri în „Visions”, de Yann Gozlan, alături de actriţa Diane Kruger.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *