Actorul italian Toni Servillo a leșinat pe scena Teatrului Odeon din Paris

Figură a cinematografiei italiene, actorul Toni Servillo a leşinat, luni seara, pe scena Théâtre de l’Odéon din Paris, în timpul unei reprezentaţii unice a spectacolului „Voci di Dante” („Vocile lui Dante”) care a fost întreruptă, potrivit AFP.

Singur pe scenă, Toni Servillo, 64 de ani, interpreta texte italiene ale scriitorului napolitan Giuseppe Montesano în cadrul acestui spectacol sold-out. Spectacolul a fost întrerupt definitiv după aproximativ 45 de minute, în urma unui leşin al actorului, victima unui „disconfort vasovagal”, a precizat teatrul pentru AFP. După teste la spital, actorul a revenit la hotel. „Este bine acum”, a adăugat instituţia.

Originar din Napoli, Toni Servillo este actorul preferat al regizorului Paolo Sorrentino, care i-a încredinţat rolul lui Jep Gambardella din „La Grande Bellezza” (Oscar pentru cel mai bun film străin în 2014). Impresionant prin arta metamorfozei, a jucat mereu sub conducerea lui Sorrentino pe politicienii Giulio Andreotti în „Il Divo” (2008) şi Silvio Berlusconi în filmul biografic „Silvio and the Others” (2018).

Recent, el l-a interpretat în 2022 pe Papa Paul al VI-lea în serialul „Esterno notte” de Marco Bellochio despre răpirea fostului premier Aldo Moro de către Brigăzile Roşii. 

Provenit dintr-o familie pasionată de teatru, Toni Servillo a semnat şi montări de piese de Molière, Marivaux, Goldoni sau Eduardo De Filippo, precum şi spectacole de operă.

Citește și Actorul Tom Sizemore se află în stare critică 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *