Actorul James Caan a murit la vârsta de 82 de ani

Actorul american James Caan, care a jucat rolul gangsterului Sonny Corleone în faimosul film despre Mafia „The Godfather”, a murit la vârsta de 82 de ani, a anunţat familia sa, joi, potrivit Reuters.

În anunţul postat pe contul oficial de Twitter al lui Caan se arată că actorul a murit miercuri seară. Nu au fost oferite informaţii despre cauza morţii sau locul unde s-a întâmplat.

„Familia apreciază revărsarea de iubire şi condoleanţe sincere şi vă roagă să continuaţi să îi respectaţi intimitatea în această perioadă dificilă”, scrie în anunţ.

Caan a fost nominalizat la un premiu al Academiei Americane pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru felul în care l-a interpretat pe colericul Corleone în „The Godfather” din 1972. El a reluat rolul în scene retrospective în „The Godfather: Part II” în 1974. El a mai fost nominalizat de patru ori pentru Globurile de Aur şi pentru un Emmy.

Al Pacino, care a jucat rolul fratelui lui Sonny Corleone, Michael, în „The Godfather”, l-a lăudat pe Caan ca „un mare actor, un regizor strălucit şi prietenul meu drag”.

„E greu să cred că el nu mai e pe lume pentru că era atât de plin de viaţă şi îndrăzneţ”, a spus Pacino, într-o declaraţie.

Citește și Actorul Kevin McNally va participa la ediţia Comic Con de la Bucureşti

Francis Ford Coppola, care a regizat „The Godfather” şi filmul „The Rain People” din 1969, a afirmat că filmele lui Caan „şi multele roluri mari pe care le-a jucat nu vor fi uitate niciodată”.

Cariera lui Caan s-a întins pe şase decenii şi a inclus o gamă largă de roluri în filme, de la thrillerul pihologic „Misery” la comedia „Elf”. Anul trecut, el a jucat în comedia romantică „Queen Bees”, alături de Ellen Burstyn.

James Edmund Caan s-a născut în Bronx, New York, în 26 martie 1940, într-o familie de emigranţi evrei germani. Fiind unul din trei fraţi, Caan a început să joace în televiziune în 1961. El a fost aclamat de toată lumea pentru rolul în filmul de televiziune din 1971 „Brian’s Song”, în care a jucat rolul fotbalistului de la Chicago Bears Brian Piccolo, care a murit de cancer la 26 de ani. Rolul i-a adus lui Caan o nominalizare la Emmy.

Billy Dee Williams, care a jucat alături de Caan în „Brian’s Song”, a publicat pe contul de Twitter o fotografie nedatată cu ei doi, din ultimii ani.

„Coechipieri şi prieteni până la sfârşit. Odihneşte-te în pace, Jimmy”, a scris Williams, alături de un emoticon cu o inimă frântă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *