Actorul Ray Stevenson a murit la vârsta de 58 de ani

Actorul nord-irlandez Ray Stevenson, care joacă rolul lui Volstagg în filmele cu Thor, un legionar în serialul ”Roma” şi care urma să fie capul de afiş al viitorului serial Star Wars Ahsoka, a murit duminică în Italia, unde filma această nouă producţie, la vârsta de 58 de ani.

Rude ale lui Stevenson au anunţat că actorul a murit duminică, cu patru zile înaintea zilei sale de naştere

Cotidianul italian La Repubblica scrie că a fosty spitalizat în mod brusc, pe Insula Ischia, în timpul filmărilor.

Ray Stevenson s-a născut la Lisburn, în Irlanda de Nord, în 1964.

Familia sa s-a mutat în Anglia pe când avea opt ani.

După câţiva ani de muncă la televiziunea britanică, el a debutat la cinema în filmul ”The Theory of Flight” al lui Paul Greengrass, în 1998.

În 2004, el a aprut în ”King Arthur” al lui Antoine Fuqua ca şi cavaler al Mesei Rotunde

A apărut pe afişul unei adaptări a benzilor desenate Marvel, în care l-a interpretat pe eroul Punisher.

Câţiva ani mai târziu, el obţine un al doilea rol în filmele cu Thor, în care îl joacă pe zeul Volstagg.

Citește și Martin Amis, unul dintre cei mai celebri romancieri britanici ai generaţiei sale, a murit

Însă Ray Stevenson datorează unul dintre cele mai marcante roluri ale sale televiziunii, unde l-a incarnat pe legionarul Titus Pullo în Serialul HBO ”Roma”.

Acest serial ambiţios şi foarte costisitor a avut însă doar două sezoane.

”Au fost unii dintre cei mai importanţi ani din viaţa mea”, declara Ray Stevenson într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, ”cei care m-au făcut ceea ce sunt şi care mi-au permis să înţeleg că pentru a reuşi trebuie pur şi simplu să munceşti. Munca e de ajuns”.

Actorul din Harry Potter, Matthew Lewis, care a apărut alături de Ray Stevenson în copilărie, în filmul de televiziune ”Some Kind of Life”, a scris pe Twitter că ”este atât de trist. Ray a jucat ca tatăl meu în primul lucru pe care eu l-am făcut la televiziune. Acum aproape 30 de ani. Un actor adevărat, cu o carieră fascinantă şi n-aş fi putut să visez la o primă experienţă mai bună”.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook