Actorul şi cântăreţul Guy Marchand a murit la 86 de ani

Actorul francez Guy Marchand, cunoscut mai ales pentru rolul detectivului de televiziune Nestor Burma, a murit, vineri, la vârsta de 86 de ani, informează AFP.

Guy Marchand, care a interpretat personajul detectivului parizian creat de romancierul Léo Malet într-un serial din 1991 până în 2003, „a încetat din viaţă vineri (…) la spitalul din Cavaillon” (Vaucluse), au anunţat într-un comunicat copiii săi Jules şi Ludivine.

Actorul avea tot ce-i trebuia pentru a reuşi în acest rol de detectiv particular în contact cu oamenii umili din Paris: originar din capitală, a crescut în cartierul muncitoresc Belleville. „Născut în Belleville” este titlul ultimului său album, lansat în 2020.

Vocea sa profundă l-a determinat iniţial să cânte, ceea ce îi plăcea foarte mult, mai ales că a cântat la clarinet în cluburile din Saint-Germain-des-Prés în perioada de glorie de după război. Marele său succes a fost „La Passionata”, în 1966.

În cinematografie a reuşit să răzbată, jucând roluri secundare sub privirea atentă a unora dintre cei mai mari regizori. A fost nominalizat la mai multe premii César pentru cel mai bun actor în rol secundar. A câştigat premiul o singură dată, în 1982, când a interpretat unul dintre ofiţerii de poliţie în filmul lui Claude Miller „Garde à vue”, în care Lino Ventura juca rolul principal.

În 2019, Guy Marchand a declarat că este ruinat.

Citește și A murit Benjamin Zephaniah, poet britanic şi actor în „Peaky Blinders”