Actriţa Jane Fonda a fost diagnosticată cu cancer şi face chimioterapie

Actriţa Jane Fonda a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer şi face chimioterapie, transmite BBC.

Într-o postare către cei 1,9 milioane de urmăritori ai săi de pe Instagram, actrița în vârstă de 84 de ani, a spus că are limfom non-Hodgkin.

Actriţa Jane Fonda l-a descris ca fiind „un cancer foarte uşor de tratat”. Aşa că „mă simt foarte norocoasă”.

Vedeta a folosit postarea sa pentru a evidenţia starea sistemului de sănătate din SUA şi a spus că va continua cu activismul său pentru climă. Ea a afirmat că se simte „norocoasă” pentru că are asigurare de sănătate şi acces la cei mai buni medici şi tratamente.”Îmi dau seama, şi este dureros, că sunt privilegiată în acest sens”, a scris actriţa Jane Fonda.

„Aproape fiecare familie din America a trebuit să se confrunte cu cancerul la un moment dat sau altul şi mult prea mulţi nu au acces la asistenţa medicală de calitate pe care o primesc eu şi acest lucru nu este corect”, a adăugat ea.

Fonda a scris că va face şase luni de chimioterapie, dar „nu va lăsa nimic din toate acestea să interfereze cu activismul” său pentru climă.

Citește și Actriţa Anne Heche se află în comă după un accident de maşină în care a fost implicată

În postarea sa, Fonda a spus că diagnosticul său a scos în evidență importanța comunității pentru ea.

„Cancerul este un profesor și sunt atentă la lecțiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanța comunității. De a crește și de a aprofunda propria comunitate, astfel încât să nu fim singuri. Iar cancerul, împreună cu vârsta mea – aproape 85 de ani – ne învață cu siguranță importanța adaptării la noile realități. Trăim cea mai importantă perioadă din istoria omenirii, deoarece ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista și nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot”, a scris Fonda.

„Trăim cea mai importantă perioadă din istoria omenirii, deoarece ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista şi nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot”, a adăugat ea.

În finalul postării sale, Fonda a subliniat alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie – în care toate locurile din Camera Reprezentanţilor a SUA şi puţin peste o treime din cele din Senat, sunt puse la bătaie.

„Se apropie alegerile de la jumătatea mandatului şi sunt mai mult decât importante, aşa că puteţi conta pe mine să fiu alături de voi în timp ce creştem armata noastră de campioni ai climei”, a scris ea.

Citește și A murit Paul Sorvino, actor celebru pentru rolul său din filmul cu gangsteri „Goodfellas”

Limfomul non-Hodgkin este un cancer mai puţin frecvent care se dezvoltă în sistemul limfatic – vasta reţea de vase şi glande din organism.

Actriţa premiată cu Oscar şi-a făcut debutul în 1960, devenind celebră pentru că a jucat în filme precum Barbarella, Nine to Five şi On Golden Pond.

Cea mai recentă interpretare a sa a fost în serialul de comedie Grace and Frankie de pe Netflix.

Fonda este cunoscută şi ca activistă politică. În anii 1960, ea s-a opus în mod vocal războiului din Vietnam.

Mai recent, ea a devenit o militantă împotriva schimbărilor climatice. În 2016, ea şi-a petrecut Ziua Recunoştinţei printre protestatarii de la Standing Rock, demonstrând împotriva construirii conductei Dakota Access Pipeline.