Actriţa Valeria Ogăşanu a murit la vârsta de 76 de ani

Valeria Ogăşanu, actriţă de film şi teatru, s-a stins din viaţă la vârsta de 76 de ani.

„Ne-o amintim cu drag din filme precum „Fraţii Jderi”, „Fram” sau „Trandafirul galben”, dar şi din spectacolele de pe scena teatrului „Bulandra” din Bucureşti. Sincere condoleanţe, putere şi pace în suflet familiei şi tuturor celor apropiaţi!”, a transmis Ministerul Culturii. 

Valeria Ogăşanu s-a născut la 23 septembrie 1946 în București, România. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie în 1969. În 1968, joacă primul rol în filmul: Vin cicliștii. Alte roluri notabile in filme: Brigada Diverse intră în acțiune (1971), Frații Jderi (1974), Alarma in delta (1975). Joacă pe scena teatrului „Bulandra” din București . A fost căsătorită cu actorul Virgil Ogășanu. Împreună au un fiu pe nume Mihai Ogășanu.

Citește și A murit pictorul şi graficianul Corneliu Vasilescu

Actriţă a Teatrului Bulandra din 1969, a interpretat peste 30 de roluri în spectacole importante ale teatrului, ultimul fiind rolul Kate, pe care l-a jucat alături de soţul său – Virgil Ogăşanu – în spectacolul „Pe lacul auriu” de Ernest Thompson, regia Dinu Cernescu, în 2017.

Filmografie
  • Vin cicliștii (1968)
  • Brigada Diverse intră în acțiune (1970) – Lucia Manolache
  • Mihai Viteazul (1971)
  • Frații Jderi (1974) – jupânița Nasta
  • Alarmă în Deltă (1976)
  • Saltimbancii (1981)
  • Trandafirul galben (1982)
  • Un saltimbanc la Polul Nord (1982)
  • De-aș fi Peter Pan (1992)