Adrian Cioflâncă reacționează la știrea că TNB a distribuit, cu ocazia unui show ținut de Dan Puric, un ziar antisemit

Adrian Cioflâncă, membru al Colegiului la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității şi director la Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din Romania ”Wilhelm Filderman” a reacționat duminică la informația că Teatrul Național din București, cu ocazia unui show al actorului Dan Puric, a distribuit o publicație naționalistă și vădit antisemită.

„Am un număr mai vechi din fițuica cu titlul „Certitudinea”, care a fost distribuită la Teatrul Național din București cu ocazia show-ului naționalist al lui Dan Puric. Este o publicație antisemită în tradiția „România Mare”. Adună tot ce este mai retrograd astăzi, în materie de autori și teme: este naționalistă, antioccidentală, antivaccin, antiștiință, conspiraționistă, putinistă etc.” a comentat Adrian Cioflâncă pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, „mandatul de director interimar la TNB al lui Mircea Rusu – care s-a opus unor acțiuni de solidaritate cu Ucraina și a acceptat ca Dan Puric să vorbească la TNB de Ziua Mondială a Teatrului – trebuie să se termine aici”.

„Asta ne-ar mai trebui, în vremuri complicate, în care vedem ravagiile pe care le fac dictatura și extremismul, să avem în poziții de decizie oameni fără busolă și să fie oferită tribună extremiștilor și naționaliștilor”, concluzionează Adrian Cioflâncă.

Tot duminică, 27 martie, deputatul USR Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților i-a solicitat ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, să-l demită pe Mircea Rusu, directorul interimar al Teatrului Naţional Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *