AFCN a lansat apelul de proiecte editoriale 2024

Distribuie

Edituri, redacţii culturale, persoane juridice de drept public sau privat care desfăşoară activităţi editoriale, pot depune, începând din 2 mai, cereri de finanţare pentru realizarea de proiecte editoriale în cadrul apelului 3/2024 lansat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Cu o alocare bugetară de 2 milioane de lei, sesiunea este dedicată realizării proiectelor de carte, publicaţiilor culturale periodice şi ediţiilor de poezie. Înscrierea proiectelor se face eclusiv online, pe platforma www.afcn-proiecte.ro, până pe 31 mai ora 24:00.

Consiliul AFCN, reunit în 23 aprilie, a decis continuarea celor trei secţiuni în cadrul cărora se pot propune proiecte: Carte (inclusiv ediţii critice), Reviste şi publicaţii culturale, Ediţii de poezie. Având în vedere creşterea generală a costurilor, membrii Consiliului au decis creşterea plafoanelor de finanţare.

Criteriile de eligibilitate au rămas neschimbate, respectiv: contribuţia de 10% şi tirajul minim obligatoriu. Titlurile editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanţare.

Toate informaţiile sunt publicate la www.afcn-proiecte.ro/apel-de-finantare-proiecte-editoriale.html. Se poate folosi doar modelul de declaraţii publicate pentru sesiunea III/2024.

Tot începând cu 2 mai, experţii interesaţi să contribuie la evaluarea proiectelor editoriale sunt invitaţi să-şi înscrie candidatura, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă şi selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

Citește și Cecenia reglementează muzica de dans: Este interzis să fie prea ritmată sau prea lentă