Agenție de presă din România piratată de site-uri găzduite în Rusia

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică anunță că a identificat trei site-uri găzduite în Rusia care copiază identitatea vizuală şi parte din conținutul agenției de presă News.ro şi care sunt implicate în tentative de fraudă şi dezinformare, informează News.ro

”Echipa Directoratului a identificat deja trei site-uri găzduite în Rusia care copiază identitatea vizuală şi parte din conţinutul unor instituţii de presă cunoscute din România ( News.ro şi Capital România). Acestea sunt implicate în tentative de fraudă şi dezinformare. În cazurile prezentate, domeniile nici măcar nu au în adresă numele publicaţiilor impersonate!”, a transmis joi instituţia, în contextul unui avertisment referitor la riscul ca infractorii cibernetici să profite de conflictul din Ucraina.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a avertizat, joi, că, pentru a creşte şansele de succes ale unui atac, infractorii cibernetici se folosesc de multe ori de context. Odată cu debutul conflictului militar în Ucraina, atacatorii vor exploata această nouă temă de interes internaţional. 

Citește și Vladimir Putin, descris de scriitorul rus Boris Akunin ca un „dictator imperialist”

”Pentru a creşte şansele de succes ale unui atac, infractorii cibernetici se folosesc de multe ori de context, de subiectele zilei care atrag audienţă. În debutul pandemiei, am observat folosirea abundentă a subiectului Coronavirus în tentativele de fraudă, iar acum, odată cu începutul oficial al conflictului militar dintre Rusia şi Ucraina, atacatorii vor exploata această nouă temă de interes internaţional”, a transmis Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, citat de News.ro.  

Instituţia avertizează asupra tentativelor de fraudă care ar putea să apară în perioada următoare: ”Atenţie în perioada următoare la tentative de fraudă în mediul online care folosesc ca element psihologic de situaţia din Ucraina, pentru a convinge utilizatorii să facă anumite acţiuni pripite”.