Al Bano revine în România cu un concert la Sala Palatului

Al Bano revine în România pentru a sărbători împlinirea vârstei de 80 de ani printr-un concert. Intitulat „Al Bano & Simfonico”, show-ul face parte din turneul aniversar din acest an şi va avea loc pe 27 mai, la Sala Palatului din Bucureşti, începând cu ora 20.00, anunţă organizatorii.

Acompaniat de instrumentiştii Valahia Symphony Orchestra sub bagheta maestrului dirijor Alterisio Paoletti, Al Bano va oferi un repertoriu variat: de la melodia de debut „Nel sole”,  la celebrele „Felicita”, „Ci sara”, „Sempre sempre”, „Liberta”, între altele. 

Concertul de la Bucureşti va fi completat cu momente muzicale susţinute de invitaţi speciali: Paula Seling, Alina Sorescu sau soprana Silvia Micu. 

Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate online de pe Iabilet.ro, din reţeaua magazinelor partenere Iabilet.ro şi de la casa de bilete a Sălii Palatului. Preţul unui bilet variază în funcţie de categoria de loc, astfel: Cat.1 – 375 lei, Cat.2 – 295 lei, Cat.3 – 225 lei şi Cat.4 – 155 lei.

Al Bano Carrisi s-a născut la Cellino San Marco (Brindisi) din Puglia, la 20 mai 1943. Şi-a descoperit vocaţia pentru muzică în copilărie. Nu întâmplător a decis să renunţe la studiile de master şi la vârsta de doar 16 ani să plece la Milano pentru a călca pe urmele lui Domenico Modugno, originar din San Pietro Vernotico, centru aflat la doar câţiva kilometri depărtare de Cellino.

Citește și Steve Barakatt, compozitor şi pianist de renume internaţional, în concert la Bucureşti

În luna noiembrie a anului trecut, Al Bano şi Romina Power au împărţit scena de la Sala Palatului şi au făcut un adevărat spectacol la BT Arena Cluj-Napoca. 

Al Bano şi Romina Power au format unul dintre cele mai de succes şi îndrăgite cupluri în anii ’70 – ’80. Ei sunt un simbol al muzicii italieneşti şi au cunoscut succesul la nivel internaţional. Ei au devenit celebri cu melodia „Felicita”, pe care au lansat-o în 1982. Doi ani mai târziu, au lansat „Ci sara”. În 1986, au semnat un contract cu casa de discuri WEA, în baza căruia au lansat un album intitulat „Sempre sempre”. A urmat „Liberta”. Piesa care dă titlul albumului a ajuns atunci în fruntea topurilor muzicale.

După 16 ani de la ultimul concert împreună, Al Bano & Romina Power s/au reunit pe scenă în anul 2013, la Moscova, cu ocazia unui eveniment dedicat celor 70 de ani ai lui Al Bano. Acesta a fost urmat de un turneu internaţional intitulat „Reunion Tour” şi a cuprins spectacole în Rusia, SUA, Canada, Spania, Germania, Austria şi România.