Alain Delon îl va intervieva pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Alain Delon va dialoga, vineri, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Cunoscutul actor va fi la ora 13.30 în duplex cu președintele ucrainean, în cadrul unui interviu moderat de Cyril Viguier pentru TV5 Monde.

La un an de la ultima sa apariţie publică, Alain Delon a revenit săptămâna aceasta în faţa camerelor pentru a-şi afirma sprijinul pentru poporul ucrainean.

Într-o secvenţă difuzată la începutul acestei săptămâni pe canalul internaţional francofon, actorul denunţă atrocităţile conflictului. „Ceea ce i se întâmplă Ucrainei m-a întristat şi mişcat profund, de aceea lupt pentru ei”, a spus Alain Delon. 

Actorul în vârstă de 86 de ani a participat şi la un program special dedicat poetului ucrainean Taras Shevchenko, care tocmai a fost reeditat de Seghers – şi din care a citit câteva rânduri în direct.

Alain Fabien Maurice Marcel Delon (pe numele său complet) s-a născut pe 8 noiembrie1935, în localitatea Sceaux, Île-de-France, Franța) este un actor și producător francez, câștigător al Premiului César. Ascensiunea sa a fost rapidă, fiind la vârsta de 23 de ani comparat cu actori francezi celebri ca Gérard Philipe și Jean Marais, precum și cu actorul american James Dean. A fost denumit chiar și Brigitte Bardot în ipostază masculină. De-a lungul carierei, Delon a lucrat cu regizori celebri printre care Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni și Louis Malle.

Citește și Volodimir Zelenski, la deschiderea celei de-a 79-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia