Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudenţă după ce a împuşcat-o accidental pe Halyna Hutchins

Actorul Alec Baldwin va fi acuzat de omor prin imprudenţă după ce a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe un platou de filmare atunci când a tras cu o armă de recuzită, anunţă BBC.

Baldwin repeta o scenă pentru filmul western „Rust” când împuşcătura a avut loc la o fermă de lângă Sante Fe, New Mexico, în octombrie 2021.

Hannah Gutierrez Reed, armurierul filmului, va fi, de asemenea, acuzată de omor involuntar.

Niciunul nu a comentat acuzaţiile.

Joi, procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a anunţat că acuzaţiile vor fi depuse împotriva celor doi până la sfârşitul lunii.

„Actorul şi producătorul Alec Baldwin şi armurierul Hannah Gutierrez-Reed vor fi acuzaţi fiecare de omor prin imprudenţă”, se arată în declaraţie. „După o analiză amănunţită a dovezilor… am stabilit că există suficiente dovezi”.

„În privinţa mea, nimeni nu este mai presus de lege şi toată lumea merită dreptate”, a spus ea.

Cei doi riscă până la 18 luni de închisoare şi o amendă de 5.000 de dolari (4.040 de lire sterline) dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Vor fi judecaţi de un juriu, au spus procurorii.

Citește și Jurnalistă rusă, împuşcată accidental într-un poligon de antrenament militar din Crimeea

Regizorul de film Joel Souza a fost şi el rănit, dar procurorii au spus că nu vor fi depuse acuzaţii în legătură cu asta.

După împuşcătură, Baldwin a spus că arma a tras greşit. El a adăugat că nu a apăsat pe trăgaci şi că nu ştia că este încărcată.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat pe acel platou. Nu ştiu cum a ajuns acel glonţ în acea armă. Nu ştiu”, a spus el în decembrie 2021.

Pe 21 octombrie 2021, filmările acestui western într-o fermă din Santa Fe (New Mexico) s-au transformat într-o tragedie atunci când Alec Baldwin a activat o armă care se presupunea că ar conţine doar gloanţe false, dar al cărei proiectil a rănit-o mortal pe Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani.

Acest accident de la filmări, într-o ţară îndoliată în mod regulat de arme de foc, a avut un impact foarte puternic, dincolo de graniţele americane. Ştirea a determinat studiourile de la Hollywood să reflecteze asupra regulilor şi condiţiilor de realizare a filmelor.

Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, care a jucat în multe filme de acţiune, şi-a făcut un nume prin portretizarea lui Donald Trump în emisiunea „Saturday Night Live” de la NBC.