Ambasada Rusiei în Italia dă în judecată ziarul La Stampa pentru un articol care sugerează uciderea lui Putin

Ambasadorul Rusiei în Italia, Serghei Razov, a declarat, vineri, că dă în judecată cotidianul italian La Stampa pentru publicarea unui articol care susținea că dacă toate opțiunile de a opri războiul din Ucraina eșuează, singura soluție rămâne uciderea președintelui Vladimir Putin, conform Reuters.

”Inutil să spun că acest lucru contravine regulilor jurnalismului şi moralităţii”, a declarat Razov reporterilor, în faţa Parchetului din Roma.

Pe 22 martie, La Stampa a publicat o analiză intitulată ”Dacă uciderea tiranului este singura opţiune”. Materialul preciza că dacă toate celelalte opţiuni nu reuşesc să oprească invazia rusă a Ucrainei, singura soluţie ar putea fi ca cineva să-l omoare pe preşedinte.

Razov a spus că a acuzat cotidianul pentru solicitarea şi tolerarea unei crime. De asemenea, oficialul rus a criticat, vineri, decizia Italiei de a trimite armament în Ucraina în lupta contra armatei ruse.

Citește și Dante Alighieri, sărbătorit vineri la Ambasada Italiei

”Ceea ce ne îngrijorează este că armele italiene vor fi folosite pentru a ucide cetăţeni ruşi. Există mii şi mii de arme acolo şi nu este clar cum şi când vor fi folosite”, a argumentat el.

”Crizele vin şi pleacă, iar aceasta va dispărea. Dar interesul naţional rămâne întotdeauna. Cred că interesul cheie al poporului rus şi al celui italian este menţinerea relaţiilor normale”, a conchis Razov.

Editorul publicaţiei La Stampa, Massimo Giannini, a respins acuzaţia: ”Nu luăm lecţii de la un regim iliberal care măcelăreşte umanitatea şi adevărul”, a spus el, într-un videoclip postat pe site-ul ziarului.

Giannini a mai precizat că analiza a subliniat în concluzie că a ucide un tiran nu rezolvă aproape niciodată problemele, dimpotrivă, ar putea înrăutăţi situaţia.