Ambasada Spaniei: Expoziţia de fotografie ştiinţifică „FOTCIENCIA” – la Bucureşti şi Chişinău

Ambasada Spaniei prezintă, în colaborare cu Muzeul Municipiului Bucureşti şi Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, la Bucureşti şi Chişinău, expoziţia de fotografie ştiinţifică „FOTCIENCIA”, ajunsă la ediţia a XIX-a.

Expoziţia include 25 de fotografii selectate dintre lucrările finaliste ale concursului cu acelaşi nume organizat de Consiliul spaniol pentru Cercetare Ştiinţifică (CSIC) şi de Fundaţia spaniolă pentru ştiinţă şi tehnologie, transmite Ambasada Spaniei, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Fotografiile dezvoltă conceptul unei perspective diferite asupra lucrurilor, privite cu ochiul liber pe de o parte şi prin intermediului microscopului pe de altă parte, şi îşi propune să transmită publicului valoarea socială a ştiinţei şi creaţiei artistice, prin asocierea fiecărei fotografii cu un Obiectiv de Dezvoltare Durabilă a Agendei 2030 ONU.

Această ediţie marchează, conform comunicatului, şi „Anul Cajal”, în memoria laureatului Premiului Nobel pentru Medicină, Santiago Ramon y Cajal, pionier al neuroştiinţei şi deschizător de drumuri în medicină şi ştiinţă.

Cele 26 de panouri ale expoziţiei vor fi prezentate la Bucureşti în jurul Palatului Suţu, între 13 decembrie şi 10 ianuarie 2024, iar la Chişinău pe gardul Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei, de vineri, până pe 30 ianuarie 2024.

Citește și France Médias Monde a inaugurat polul regional „Europa Centrală şi de Est” la Bucureşti