”Amurg, 304 zile de lămâie” – spectacol la Teatrul de Balet Sibiu despre perioada pandemiei în România

Teatrul de Balet Sibiu va prezenta, pe 29 aprilie, spectacolul de dans contemporan „Amurg, 304 zile de lămâie”, un poem coregrafic despre perioada cuprinsă între 16 martie 2020, momentul instaurării stării de urgenţă pe teritoriul României, şi data începerii repetiţiilor pentru spectacol.

Conform unui comunicat transmis, luni, de Casa de Cultură a municipiului Sibiu, spectacolul de dans contemporan, cu o durată de 70 de minute, va fi transmis în regim livestream.

„Urmărind să creeze o imagine puternică a sentimentelor şi senzaţiilor ascunse, coregrafia explorează singurătatea ca o sursă de inspiraţie şi forţă pentru liniştea psihicului uman. Spectacolul oferă o fereastră către trecut pentru a inspira perspective noi de a ne raporta la viitor, chiar şi în aceste vremuri izolate”, menţionează sursa citată.

Citește și Prima stagiune online a Teatrului Elisabeta din București pe scena internațională

Totodată, „304 zile de lămâie” face parte din dilogia „Amurg” (2019), o lucrare coregrafică despre regăsirea de sine ca proces ireversibil şi inevitabil, dar nu în izolare, ci în mijlocul haosului în care trăim.

În spectacolul a cărui coregrafie este semnată de Sandra Mavhima, iar asistent coregraf este Antonin Faraut, vor evolua ca dansatori Adonis Corveas, Antonin Faraut, Camille Texier, Ellie Hennequin, Gabriela Checo, Gabriella Delgado, Joao Gomes, Johan Mancebo, Marco Palamone, Natalie Barbis, Remi Nakano, Tereza Dragomir.

Biletele pentru acest spectacol pot fi achiziţionate de pe platforma entertix.ro şi myticket.ro. Biletele oferă un acces la filmare timp de 72 de ore.