Andrei Groza și Andrei Muntean sunt doi dintre sportivii cu rezultate apreciabile în gimnastică, ambii originari din orașul Călan. Și-au început primii pași în tainele gimnasticii alături de Gheorghe Bădan
Gheorghe Bădan s-a născut în 1956 la Roman în județul Neamț. Și-a definitivat studiile medii la Onești, iar în 1980, după absolvirea Facultății de Metalurgie din București a fost angajat prin repartiție la Combinatul Victoria din Călan, la secția Turnătoria 1. Înainte de a se stabili în Călan a fost o perioadă scurtă instructor de gimnastică, după ce a activat ca sportiv la Onești, fiind coleg de sală și uneori de antrenamente cu celebra Nadia Comăneci.
După 1990, Gheorghe Bădan revine la pasiunea pentru gimnastică și împreună cu un grup de tineri din localitate pune bazele Asociației ”Tornado” Călan (1993). Și-a desfășurat activitatea, fie la Stadion, fie la Casă de Cultură sau Liceul din localitate. Printre sportivii care și-au început activitatea în copilărie cu el sunt și actualii campioni Andreșoi Andrei sau Muntean Andrei (la rândul său antrenor, în Franța) sau Andrei Groza, care își amintește de antrenamentele cu Teo (cum este cunoscut Gheorghe Bădan) din copilărie.
Citește și Istoria sportului în orașul Călan: Formația Metalosport (Victoria) Călan
Pentru început, în loc de cal cu mânere, i-a dat un lighean mare de tablă, întors cu gura în jos. Apoi, cu ajutorul unor foști muncitori din Combinatul Siderurgic „Victoria”, i-a confecţionat „inele”, „paralele” şi un mic cal cu mânere. Tatăl său i-a legat două inele şi de o bară din curtea casei, unde Andrei se antrena suplimentar. Astfel a decis să-l de-a la gimnastică și în acest fel, după ani de muncă au venit și rezultate onorabile, la nivel național și internațional.
Asemeni lui Andrei Groza, Andrei Muntean a început gimnastica în orașul Călan, alături de Gheorghe Bădan, mai târziu au venit și rezultatele (campion național la bară fixă, 2010 Reșița. campion balcanic la individual compus, 2006 Istambul, campion național cu echipa, 2011 Bistrița Năsăud etc), la fel de onorabile ca ale lui Andrei Groza, întâi din calitate de sportiv, mai apoi din calitatea de antrenor.