Andrei Păunescu a dat în judecată FC Rapid pentru utilizarea versurilor din imnul clubului în scopuri comerciale

FC Rapid notează, duminică, într-un comunicat, că a aflat cu surprindere din spaţiul public că Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, a dat în judecată clubul pentru drepturi de autor şi drepturi conexe legate de imnul echipei.

“Am constatat cu surprindere faptul că Andrei Păunescu, fiul regretatului poet Adrian Păunescu, a acţionat în judecată clubul nostru, formulând o reclamaţie care are ca obiect “dreptul de autor şi drepturile conexe”.

Mai precis, suntem acuzaţi că am utilizat versurile din Imnul Rapidului în scopuri comerciale.

Aşa cum ştiu suporterii rapidişti de toate vârstele, Imnul Rapidului a fost compus de către poetul Adrian Păunescu, la începutul anilor ’80, şi a devenit un simbol al rapidismului.

De atunci, „Imnul” a fost intonat de sute de mii de ori, iar pasaje din el au fost folosite, începând cu perioada aceea, pe diverse elemente simbolistice sau materiale promoţionale (tricouri, căni, cărţi, programe de meci etc.)”, se arată pe pagina de Facebook FC Rapid 1923..

În semn de respect şi omagiu pentru autorul „Imnului”, sala de conferinţe a stadionului poartă numele Adrian Păunescu, iar la inaugurarea arenei din Giuleşti, Andrei Păunescu a fost invitat, contra cost, să intoneze Imnul, precizează clubul bucureştean.

“Aşa cum spuneam, ne surprinde faptul că am aflat de această reclamaţie doar din spaţiul public, fără vreo informare prealabilă verbală sau scrisă.

Din respect, în primul rând pentru trecut şi istorie, până nu vom primi reclamaţia oficială, refuzăm orice fel de polemică legată de acest subiect”, a adăugat FC Rapid.

Citește și Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru se ceartă pe seama cântecului Iancu la Țebea