Angelina Jolie îi cere despăgubiri de 250 milioane de dolari lui Brad Pitt

În februarie, Brad Pitt a dat-o în judecată pe Angelina Jolie pentru ceea ce el numea vânzarea „ilegală” a pachetului ei de acțiuni la Chateau Miraval, o proprietate rurală și o podgorie din sudul Franței, achiziționate de cuplu în 2008. Într-un contraproces depus săptămâna aceasta, Jolie l-a acuzat pe Pitt că „a deturnat” controlul asupra profitabilei afaceri cu vinuri.

Pitt și Jolie s-au căsătorit pe proprietate în 2014 și își petreceau vacanțele acolo. Cei doi au divorțat în 2016. Acum, Jolie susține că Pitt „și aliații lui” au întreprins „acțiuni ilegale și rău intenționate” pentru a o „răni” pe Jolie și a scădea afacerile fostei sale companii, Nouvel LLC, „prin devalorizarea investițiilor și privând-o de rolul său cuvenit în managementul Chateau Miraval”. Actrița cere despăgubiri de cel puțin 250 de milioane de dolari, scrie unimedia.info.

Jolie îl acuză pe Pitt că „a conceput un plan – de succes până acum – de a prelua controlul asupra Chateau Miraval” și a gestionat greșit înregistrările de mărci comerciale care au avut „consecințe financiare devastatoare” pentru Nouvel. „Pitt a scos Nouvel din Chateau Miraval și îl tratează ca pe un fief personal”, se arată în plângere.

Citește și Luciano Pavarotti a primit postum o stea pe bulevardul celebrităţilor de la Hollywood

Când și-a dat fosta soție în judecată, Pitt a susținut că Jolie „nu a făcut nimic pentru a stimula (creșterea)” afacerii, pe care el a transformat-o într-o „poveste de succes internațional de milioane de dolari”.

Jolie contestă acest lucru, spunând că „Pitt a refuzat să-i acorde lui Jolie sau Nouvel acces egal la datele financiare ale Chateau Miraval sau o voce egală asupra managementului”. Jolie s-a retras din afacere în octombrie 2021, vânzând Nouvel și participația sa din Miraval către Tenute del Mondo, o subsidiară a Grupului Stoli, controlată de oligarhul rus Yuri Shefler.

Pitt susține că vânzarea a fost ilegală, deoarece el și Jolie au convenit, când au cumpărat Chateau Miraval, că niciunul nu va vinde fără acordul celuilalt. Dar contraprocesul lui Jolie susține că aceasta a făcut vânzarea după ce negocierile dintre Jolie și Pitt au eșuat din cauza „unei dispoziții menite să-i interzică lui Jolie să vorbească în public despre evenimentele care au dus la ruperea căsătoriei lor”. Când a depus cerea de divorț, Jolie l-a acuzat pe Pitt că a agresat-o și că i-a abuzat verbal pe copiii cuplului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *