„Anihilare” de Michel Houellebecq, în librării din 3 octombrie

„Anihilare” de Michel Houellebecq, apărută în colecţia „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu la Humanitas Fiction, în traducerea lui Daniel Nicolescu, va putea fi achiziţionată din librării începând cu data de 3 octombrie, potrivit news.ro.

Până atunci, romanul este disponibil pentru precomenzi pe siteurile Libhumanitas.ro, Libris.ro, Carturesti.ro şi Dol.ro.

Publicat în ianuarie 2022 într-un prim tiraj de 300.000 de exemplare, considerat unul dintre evenimentele literare al anului în Franţa, cel de-al optulea roman al lui Michel Houellebecq, „Anihilare”, a cunoscut rapid numeroase traduceri.

Iconoclastul autor îşi intrigă din nou publicul, imaginând o poveste profund umană, cu vibrări de melancolie, dar şi cu neaşteptate şi tulburătoare tresăriri metafizice, pe care până acum nu le lăsase să transpară în paginile sale de proză.

Citește și Artista franceză ORLAN își va lansa cartea în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al Românie

Început ca un thriller, cu terorişti informatici, care coboară treptat din virtualul net-ului în realitatea cotidiană, preschimbând pixelii în sânge, romanul deschide şi o tramă politică, atent şi iscusit articulată, ce se petrece în toiul alegerilor prezidenţiale din Franţa anului 2027, punând în scenă personaje cu identitate reală descifrabilă. Firele narative se leagă graţie personajului Paul Raison, un rezonabil şi aparent anost înalt funcţionar în Ministerul de Finanţe, care, pe măsură ce poveştile publice înaintează, îşi descoperă vidul existenţial şi încearcă, sub presiunea veştii că suferă de o boală incurabilă, să-şi creeze un viitor, recuperând urmele de afecţiune ale unui trecut ratat. Un viitor pe cât de scurt, pe atât de dens.

„Houellebecq descrie, cu o forţă rară şi cu o neobişnuită formă de tandreţe, ceea ce ne rămâne atunci când lumea se năruie” – Figaro Histoire

„Romanul cel mai delicat, mai melancolic şi mai sensibil al lui Michel Houellebecq” – Charlie Hebdo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *