Anne Rice a murit: autoarea cărții „Interviu cu un vampir” avea 80 de ani

Scriitoarea Anne Rice, autoarea cărții “Interviu cu un Vampir”, a încetat din viață, sâmbătă, la vârsta de 80 de ani, din cauza unor complicații după un accident vascular cerebral, informează fiul ei pe Twitter.

“Mi se frânge inima că vă dau această veste tristă. Anne a trecut în nefiinţă din cauza unor complicaţii după un accident vascular cerebral. Ea ne-a părăsit la aproape 19 ani de la ziua în care tatăl meu, soţul ei Stan, a murit”, a notat Christopher Rice, citat de presa internațională.

El a explicat că Anne Rice va fi înmormântată în cavoul familiei, în cimitirul Metairie din New Orleans, după o ceremonie privată.

“Anul viitor, o celebrare a vieeţii sale va avea loc la New Orleans. Acest eveniment va fi deschis publicului şi vor fi invitaţi prietenii ei, cititori ţi fani care i-au adus atât de multă bucurie şi au inspirat-o de-a lungul vieţii”, a adăugat fiul scriitoarei.

Citește și „Quo Vadis, Aida?” a fost desemnat cel mai bun film european al anului la Premiile Academiei Europene de Film

Născută la Neew Orleans în 1941, Rice a devenit cunoscută în lume ca autoare de ficţiune gotică. Cărţile sale s-au vândut în întreaga lume în peste 150 de milioane de exemplare. În anii 1970, când plângea moartea fiicei sale Michelle, a început să transforme una dintre poveştile ei în ceea ce a devenit primul său roman, “Interviu cu un Vampir”, publicat în 1976. Michelle a fost inspiraţia pentru personajul vapir din carte Claudia. Această carte a fost prima dintr-o serie de zece cunoscută ca “The Vampire Chronicles” şi a fost ecranizată în 1994 în regia lui Neil Jordan, avându-i ca personaje principale pe Tom Cruise şi Brad Pitt. Personajul Claudia a fost jucat de Kirsten Dunst.

“Queen of the Damned”, carte bazată pe o urmare a primului roman, a fost ecranizată în 2002. Printre alte ecranizări ale cărţilor lui Rice se numără Exit to Eden (1994) şi The Feast of All Saints (2001).