Anton Mavruşka (primul jucător de fotbal din Călan care a activat în divizia A) s-a remarcat în sezoanele 1974-75 şi 1975-76 (tur) ca unul dintre tinerele talente ale Victoriei Călan, promovată în divizia B, în vara anului 1974, după un duel pe muchie de cuțit cu Minerul Lupeni.
În primăvara anului 1976 Mavruşka era titular al Victoriei, care alinia următoarea formulă: Hlopeţchi – Coiculescu, Bujor, Mercea, Boitor – Urmeş, Nanos, Schmidt – Tătîrcă, Mravuşka, Văetuş. Trei dintre componenții acestei echipe: Văetuş, Mavruşka, Schmidt au fost selecționați pentru trialul la care au luat parte, la 21 martie, reprezentanții celor 54 de echipe din divizia B. Mravuşka a făcut parte din grupul celor remarcați şi reținuți de antrenorii Virgil Blujdea şi Alexandru Constantinescu din lotul lărgit. De la „Victoria” Călan a fost transferat la Jiul Petroșani, formație care activa în divizia A în perioada aceea.
Un alt sportiv din aceeași generație cu Anton Mavruşka, remarcat de mai mulți antrenori, a fost și Marcel Grosu, la un pas să activeze pentru Steaua București, după cum îmi mărturisea regretatul său fiu, tot Marcel, în urmă cu mai mulți ani.
Elevul lui Anton Mavruşka, Marcel Șandor
Marcel Șandor a făcut primii pași în fotbal la Călan, la vârsta de șase ani, avându-l antrenor pe Anton Mavruşka. În 1992 a debutat în echipa de seniori a celor de la „Victoria” Călan. O scurtă perioadă a jucat pentru Deva în divizia B, dar s-a făcut remarcat la Hunedoara, unde a fost adus sub comanda lui Văetuş.
Datorită evoluțiilor sale foarte bune, pe postul de mijlocaș stânga, a fost dorit cu insistență de Gabi Stan, care antrena în acea perioadă prima divizionară F.C. Brașov. A strâns aproape o sută de meciuri în prima ligă, marcând patru goluri, iar alte trei reușite le-a avut în Cupa UEFA. A avut însă grijă şi de cariera lui viitoare, astfel că în 2003 a absolvit, la Cluj, Facultatea de Educație Fizică şi Sport.