Aproape 500 de cadre didactice din Vrancea s-au înscris la examenul de titularizare

Aproape 500 de cadre didactice din Vrancea s-au înscris la examenul de titularizare în învăţâmânt din acest an, însă numai 104 dintre aceştia se vor putea angaja pe perioadă nedeterminată, a informat, luni, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea.

„Miercuri, 13 iulie 2022, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţâmânt preuniversitar, sesiunea 2022. Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 490 de candidaţi. La nivel judeţean sunt disponibile 104 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată”, se arată într-un comunicat al IŞJ Vrancea.

Potrivit sursei citate, 59 din aceste posturi pe perioadă nedeterminată sunt în mediul urban şi 45 în mediul rural.

Pentru a se putea titulariza, candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7, în timp ce cadrele didactice care obţin note peste 5 dar nu au posibilitatea să se titularizeze pot opta pentru suplinire.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va realiza în şedinţe publice organizate de către IŞJ Vrancea, în zilele de 29 iulie şi 1 august 2022, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă.

Citește și Prof. Mona Șerban: „Ce fel de oameni ies din şcoala românească ar trebui să ne preocupe mai mult decât media 10 pe linie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *