Artista franceză ORLAN își va lansa cartea în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al Românie

Miercuri, 21 septembrie 2022, ora 18:00, în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României va avea loc o întâlnire cu artista franceză ORLAN prilejuită de lansarea cărții LES FILMS DE SAINTE-ORLAN (FILMELE SFINTEI-ORLAN) editat de Fundația Culturală Intact din Cluj-Napoca.

Cu o carieră de renume mondial în domeniul artei corporale, ORLAN a deschis în anul 2021 la Centrul de Interes din Cluj-Napoca expoziția LES FILMS DE SAINTE-ORLAN, un proiect SPAȚIU INTACT.

Creațiile sale inspirate de lumea cinema-ului expuse cu această ocazie vor fi prezentate de artista însăși, de Florin Ștefan, directorul Fundației Culturale Intact, inițiatorul și producătorul proiectului, coordonator al cărții; Horea Avram, curatorul expoziției și coordonator al cărții; precum și de ceilalți contribuitori la realizarea sa: Bogdan Ghiu, scriitor, Laura Ilea, scriitoare și Raluca Oancea, istoric de artă și curator.

Invitați: Excelența Sa, doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Republicii Franceze la București, Ovidiu Cîmpean, Secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Julien Chiaponne-Lucchesi, director al Institutului Francez din România.

Întâlnirea va fi moderată de Călin Stegerean, directorul general al MNAR.

Cartea LES FILMS DE SAINTE-ORLAN a fost realizată cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca, Banca Transilvania, Weberbau, Distral și Institutul Francez din România și va fi disponibilă cu această ocazie.

Citește și Editura CUANTIC lansează cartea Valorile si evoluția conștiinței, de Adriana S. James