Artişti din Alba şi Germania vor dedica un concert cadrelor medicale care luptă cu pandemia

Artişti din Alba şi Germania vor susţine marţi, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, un concert vocal-simfonic dedicat cadrelor medicale care luptă cu pandemia de coronavirus, informează Agerpres.

„Centrul de Cultură ‘Augustin Bena’ Alba organizează, marţi, 30 noiembrie 2021, un concert extraordinar vocal-simfonic, susţinut de artişti din Alba şi Districtul Prignitz din Germania, evenimentul urmând a fi oferit în semn de respect şi gratitudine cadrelor medicale care luptă cu pandemia”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Spectacolul se va desfăşura începând cu ora 19,00 la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia şi este inclus în manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

„Concertul vocal-simfonic este un gest simbolic pe care artiştii din Alba şi Prignitz îl fac pentru cadrele medicale, care luptă în această perioadă pentru sănătatea noastră. Astfel, în semn de respect şi gratitudine, am invitat personalul medical din judeţ să participe la acest eveniment cultural şi să îşi încarce sufletul cu bucurie. Concertul reprezintă o continuare a parteneriatului cultural de succes dintre Judeţul Alba şi Districtul Prignitz. Orchestra simfonică, alcătuită la Alba Iulia special pentru acest eveniment, va concerta alături de o parte dintre cei mai apreciaţi solişti vocali de operă din cadrul Academiei de muzică „Lotte Lehmann” din Perleberg (Prignitz): Angelo Raciti, Julia Araujo, Lada Shornik şi Kento Uchiyama”, a spus, potrivit comunicatului, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

Citește și Sofia Vicoveanca a primit Ordinul ”Crucea Bucovinei” din partea ÎPS Calinic

În programul concertului, vor fi interpretate lucrări muzicale de Meyerbeer, Bizet, Massenet, Donizetti, Mozart, Gounod, Cilea, Rimski-Korsakov şi Verdi, sub bagheta dirijorală a Maestrului Cristian Sandu, lector univ. dr. la Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Concertul extraordinar vocal-simfonic va fi transmis live pe paginile instituţiilor organizatoare din judeţul Alba, precum şi pe paginile partenerilor din Districtul Prignitz din Germania.

Accesul public la eveniment va fi permis personalului medical din judeţul Alba, până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului de desfăşurare şi cu purtarea măştii de protecţie, doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Muzeul Naţional al Unirii, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” şi Teatrul de Păpuşi „Prichindel”, în colaborare cu Instituţia Prefectului şi Primăria Municipiului Alba Iulia organizează şi în acest an o serie de activităţi omagiale, cultural-artistice şi ştiinţifice dedicate Zilei Naţionale a României.