Ateliere de lectură pentru copii la Biblioteca „V.A. Urechia” – Galați

Biblioteca V.A. Urechia din Galaţi organizează până 30 august ateliere de lectură sub genericul „Ce poţi face cu o poveste”, informează, joi, reprezentanţii instituţiei de cultură.

Potrivit sursei citate, atelierele se vor desfăşura în fiecare zi de marţi, între orele 11.00 şi 12.00, iar în cadrul acestora se vor organiza activităţi de citire pe roluri şi se vor dezvolta interacţiuni prin care copiii îşi vor împărtăşi din experienţele personale de lucru cu cartea, emoţii trăite pe parcursul lecturii, precum şi motivul alegerii cărţilor.

„Prin aceste ateliere, iniţiate şi organizate de bibliotecarii din secţia dedicată copiilor, ne-am propus încurajarea şi stimularea interesului copiilor pentru lectură prin intermediul căruia vor descoperi diverse modalităţi de abordare a unui text, abilitatea de a comunica, de a citi cursiv, şi fluent, cu intonaţie, de a interpreta un rol, putând apoi memora şi sintetiza un text. Atelierele sunt gândite în aşa fel încât copiii să aibă posibilitatea să savureze lectura, dar şi să intervină totodată, să-şi poată exprima liber emoţiile în funcţie de intriga povestirii şi să adreseze întrebări cu privire la sensurile cuvintelor sau frazelor neînţelese”, a declarat managerul bibliotecii, Corina Dobre.

Citește și Municipiul Galaţi urmează să aibă o alee a celebrităţilor