Au început înscrierile pentru Premiile AFCN 2022

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) anunţă deschiderea, marţi, a înscrierilor la Premiile AFCN 2022, ultima zi în care mai pot fi depuse dosarele fiind 23 februarie.

„În această zi specială ne bucurăm să anunţăm deschiderea înscrierilor la Premiile AFCN 2022. Administraţia Fondului Cultural Naţional doreşte să marcheze această sărbătoare istorică prin relansarea Premiilor AFCN, ajunse la cea de-a 8-a ediţie, care aduc împreună operatorii culturali din toată ţara”, transmite AFCN.

Premiile AFCN se adresează exclusiv organizaţiilor neguvernamentale care activează în sectorul cultural, sector grav afectat de lipsa de resurse declanşată de pandemie, şi care a continuat să fie activ prin proiectele realizate şi prin infrastructura culturală pe care a susţinut-o.

În 2022 s-au derulat, cu co-finanţarea Administraţiei Fondului Cultural Naţional 390 de proiecte culturale, dintre care 87% (338 de proiecte) au fost propuse şi realizate de organizaţii neguvernamentale.

„Această a 8-a ediţie a Premiilor este un nou prilej de a face o evaluare reală a rezultatelor finanţărilor acordate, de a da ocazia fiecărei organizaţii să se prezinte în cea mai reprezentativă lumină şi de a multiplica la nivelul publicului iubitor de cultură din toată ţara rezultatele unor proiecte culturale remarcabile”, a declarat Irina Cios, directoarea Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi iniţiatoarea proiectului, potrivit unui comunicat.

Citește și Laureații premiilor AFCN 2021

Premiile AFCN au rolul de a aduce în atenţia publicului şi a comunităţii culturale exemple de bună practică în producţia şi promovarea culturii Române la nivel local şi internaţional.

Nominalizările se vor face de către un juriu format din reprezentanţii organizaţiilor câştigătoare în anul anterior, pe baza candidaturii transmise de către fiecare organizaţie neguvernamentală interesată, care a derulat proiecte culturale co-finanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional, încheiate cu succes şi decontate în 2022 – anuale şi/sau multianuale.

Înscrierea candidaturii, cuprinzând formularul completat şi documentaţia vizuală, se transmite prin e-mail doar la adresa premiile.afcn2022@gmail.com până în data de 23 februarie 2023, ora 18,00.