Australia: Un serviciu memorial de stat va fi organizat pentru Olivia Newton-John

Un serviciu memorial de stat va fi organizat pentru Olivia Newton-John, care a decedat de curând la vârsta de 73 de ani, în ţara sa de adopţie, Australia, a anunţat joi premierul statului Victoria, potrivit DPA.

”Sunt foarte mulţumit că familia Oliviei Newton-John a acceptat oferta noastră pentru un serviciu memorial de stat”, a scris pe Twitter premierul statului Victoria, Daniel Andrews.

”Vom stabili detaliile împreună cu familia Oliviei, dar va fi mai degrabă un concert decât o înmormântare – potrivită pentru un cetăţean din Victoria care a trăit o viaţă atât de bogată şi de generoasă”.

Potrivit presei din Australia, nepoata lui Newton-John, Tottie Goldsmith, a acceptat oferta în numele familiei în timpul unei discuţii purtate joi cu Andrews.

Citește și Actriţa Anne Heche se află în comă după un accident de maşină în care a fost implicată

Newton-John, care s-a născut în Marea Britanie, dar a crescut în Melbourne, a murit ”în pace” luni la vârsta de 73 de ani la reşedinţa sa din sudul Californiei, înconjurată de familie şi prieteni, a anunţat soţul artistei, potrivit Agerpres.

Celebră datorită rolului Sandy în filmul ”Grease” (1978), în care a jucat alături de John Travolta, Newton-John a purtat o luptă îndelungată cu cancerul.

Clădiri emblematice din Australia, printre care Sydney Opera House, Melbourne Cricket Ground, precum şi Optus Stadium din Perth au fost iluminate în roz săptămâna aceasta în semn de omagiu pentru contribuţia pe care vedeta a adus-o în domeniul luptei cu cancerul.