Autobiografia rockerului Anthony Kiedis va fi ecranizată

Povestea vieţii şi a carierei rockerului Anthony Kiedis, solistul trupei Red Hot Chili Peppers, se îndreaptă spre o adaptare cinematografică, în contextul în care studioul Universal a cumpărat drepturile de ecranizare a autobiografiei starului american, „Scar Tissue”, un volum devenit bestseller, informează revista Variety.

Anthony Kiedis va fi unul dintre producătorii acestui proiect, alături de Brian Grazer de la Imagine Entertainment şi de Guy Oseary, care a preluat funcţia de manager al trupei Red Hot Chili Peppers în 2021.

Potrivit anunţului făcut de Universal, Jay Polidoro, vicepreşedinte executiv al studioului pentru dezvoltarea de producţii, va superviza proiectul.

Studioul american promite o adaptare a cărţii care va fi „un portret şocant de sincer al unui artist, dependent şi cap al răutăţilor” şi care va conţine „o poveste profund neconvenţională între un tată şi fiul său, plasată pe o scenă punk din Los Angeles din anii ’70 şi ’80, alimentată de consumul de substanţe ilicite. Această poveste examinează, fără a judeca, felul în care toate experienţele sale au modelat o muzică ce a fost în cele din urmă apreciată de milioane de oameni”.

Lansată în 2004, autobiografia „Scar Tissue”, scrisă de Anthony Kiedis împreună cu Larry Sloman, a ajuns pe locul 1 în lista bestsellerurilor publicată în cotidianul The New York Times.

Trupa Red Hot Chili Peppers va concerta anul acesta, cu date programate în principal de la sfârşitul lunii mai până la sfârşitul lunii iulie, inclusiv concerte în care grupul american va fi cap de afiş la Festivalul Bonaroo din Tennessee, în iunie, şi la Harley-Davidson Homecoming Festival din Milwaukee, în iulie.

Citește și UK: O firmă de curierat a dezactivat chatbotul bazat pe AI după ce a numit compania „cel mai prost serviciu de livrare”