Autorităţile din sectorul 1 încep procedura de expropriere pentru Casa Nicolae Petraşcu

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că autorităţile au decis să înceapă procedura de expropriere pentru Casa Nicolae Petraşcu, realizată de arhitectul Ion Mincu şi considerată „o bijuterie a arhitecturii româneşti”. „Clădirile de patrimoniu reprezintă cartea de vizită a unei capitale europene. Ele trebuie conservate, reabilitate şi puse în valoare pentru a le reda strălucirea de altădată”, susţine Armand, potrivit news.ro.

„Am decis să iniţiem procedura de expropriere pentru Casa Nicolae Petraşcu – opera marelui arhitect Ion Mincu din Piaţa Romană nr. 1. Acest imobil este monument istoric şi reprezintă o bijuterie a arhitecturii româneşti. Dacă fostele administraţii au neglijat această bijuterie a arhitecturii româneşti noi nu vom face la fel”, a scris Armand, miercuri, pe Facebook.

Ea a explicat că imobilul este în prezent proprietate privată, dar pentru a fi restaurat este necesară, într-o primă etapă, exproprierea pentru cauză de utilitate publică. Primarul a menţionat că există deja o colaborare cu Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic şi cu Primăria Capitalei pentru unele obiective din Sectorul 1.

„Clădirile de patrimoniu reprezintă cartea de vizită a unei capitale europene. Ele trebuie conservate, reabilitate şi puse în valoare pentru a le reda strălucirea de altădată. Grija faţă de istoria oraşului trebuie să fie una dintre principalele preocupări ale unei administraţii locale. Niciodată nu este prea târziu pentru un efort conjugat al autorităţilor bucureştene pentru a salva, restaura şi moderniza patrimoniul pe care ni l-au lăsat în grijă înaintaşii noştri”, a afirmat Clotilde Armand.

Citește și Din Parfumerie: Proiect de revitalizare a memoriei culturale a comunității Sectorului 3