Balerini din Ucraina, pe care Opera Națională Bucureşti i-a primit în colectivul său, vor evolua duminică

Balerini refugiaţi din Ucraina, pe care Opera Națională Bucureşti i-a primit şi integrat în colectivul său de balet, vor evolua duminică, începând cu ora 18,30, la spectacolul de balet „Giselle”, anunţă ONB.

La începutul lunii, pe 3 martie, Opera Națională Bucureşti anunţa că balerinele Bogdana Alekseeva şi Lara Paraschiv, ambele din Odesa, s-au alăturat programului de studiu şi repetiţii al Operei Naţionale Bucureşti.

„În aceste momente de grea încercare, în primul rând pentru valorile libertăţii pe care prima scenă lirică le împărtăşeşte şi susţine cu tărie şi fermitate, în semn de solidaritate, Opera Naţională Bucureşti s-a alăturat demersurilor de ajutorare a artiştilor victime ale războiului de pe teritoriul ucrainean. Departamentul de Balet al Operei Naţionale Bucureşti le-a primit în aceste zile cu toată deschiderea şi prietenia pe balerinele Bogdana Alekseeva şi Lara Paraschiv, ambele din Odesa, cele două alăturându-se programului de studiu şi repetiţii al operei bucureştene”, informa Opera Națională Bucureşti, prin intermediul unui comunicat.

O zi mai târziu, Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, s-a întâlnit, la Opera Naţională Bucureşti, cu balerini ucraineni, refugiaţi în România, care urmau să înceapă programul de studiu alături de soliştii şi maeştrii primei scene lirice a ţării, prilej cu care şi-a exprimat speranţa ca acestora să li se poată oferi contracte de colaborare.

După ce şi-a deschis porţile pentru opt balerini refugiaţi care în prezent studiază alături de balerinii şi maeştrii instituţiei, Opera Naţională Bucureşti susţine demersurile de întrajutorare a tuturor persoanelor afectate de războiul din Ucraina, prin implicarea, împreună cu Asociaţia Caradja Cantacuzino, în procurarea unor produse alimentare şi de igienă, informa Opera Națională Bucureşti, într-un comunicat