Baletul „Cocoşatul de la Notre-Dame”, turneu în 12 oraşe din ţară

Baletul „Cocoşatul de la Notre-Dame”, coproducţie a Operei Maghiare de Stat din Cluj-Napoca şi Opera Vox din Cluj-Napoca, va fi prezentat în 12 oraşe din ţară, în cadrul unui turneu naţional care va avea loc în perioada 6 – 17 martie.

Potrivit unui comunicat, seria de spectacole va începe pe 6 martie, la sala Ion Caramitru a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 7 martie – la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov, 8 martie – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, 9 martie – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, 10 martie – la Cinema Victoria din Iaşi, 11 martie – la Teatrul de Vară „Radu Beligan” din Bacău, 12 martie – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, 13 martie – la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, 14 martie – la Palatul Culturii din Drobeta Turnu Severin, 15 martie – la Opera Naţională Română din Timişoara, 16 martie – la Teatrul „Regina Maria” din Oradea şi pe 17 martie – la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.

Citește și Spectacole de operă şi balet, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Vor urca pe scenă trei ansambluri profesioniste de balet – Ansamblul de Balet al Operei Maghiare de Stat din Cluj-Napoca, Ansamblul de Balet al Teatro D’Opera Italiana şi Ansamblul de Balet al Operei Vox, însumând peste 50 de balerini profesionişti, din ţară şi din străinătate.

Regia şi coregrafia spectacolului aparţin balerinului şi coregrafului Vlad Sebastian, iar povestea muzicală este opera muzicianului Peter Venczel.

Montarea are la bază romanul „Notre-Dame de Paris” de Victor Hugo.