Biblioteca Digitală Națională a adăugat noi resurse

Biblioteca Digitală Națională, administrată de Biblioteca Națională a României, a fost completat cu noi colecții. Deși deține în patrimoniul ei o varietate largă de documente: manuscrisele, cărți vechi şi rare, hărți, periodice etc., Biblioteca Națională a României a digitalizat până în prezent doar un procent mic din documentele pe care le are în patrimoniu.

Cele mai valoroase periodice, ținând cont de istoricul lor, sunt: Ramuri (1911-1938), Adevărul literar și artistic (1920-1939), Convorbiri literare (1870-1944).

Citește și Muzeul Municipiului Bucureşti s-a alăturat proiectului „ProEuropeana – Biblioteca Digitală a Publicaţiilor Culturale”

Biblioteca Digitală Națională cuprinde până în acest moment următoarele colecții: Arhiva istorică, însumează 2.484 de resurse și este alcătuită din Fondul de documente istorice de sec. XV – XIX, Fondul Kogălniceanu, Fondul Saint Georges, Fondul Brătianu, Fond secolul XX, Fondul de Foi volante; 265 de documente din colecțiile Bibliotecii Batthyaneum, reprezentând manuscrise şi incunabule; 149 de incunabule; 704 periodice românești vechi; 740 de resurse carte românească veche și bibliofilă; 2.688 de fotografii româneşti şi europene, cărți poștale illustrate românești, cărți poștale ilustrate din Basarabia și Bucovina, albume de fotografii; 913 de manuscrise printre care se află manuscrise arabe, grecești; 1.182 resurse de carte străină veche și bibliofilă; – 384 hărți vechi; – 1.413 de partituri muzicale; 94 de exlibrisuri, 107 de stampe japoneze, 32 de desene românești, 21 gravuri, 5 albume de artă, 789 documente cu caracter civil: corespondenţă, articole din presa vremii, dar şi cu caracter militar: rapoarte, crochiuri cu situaţiile unităţilor militare aflate pe câmpul de luptă, în diferite momente cronologice; broşuri, note informative, note confidenţiale, etc., prezentate în colecția România în Primul Război Mondial; 320 documente selectate din cabinetele de Cartografie şi Fotografii din cadrul Colecțiilor Speciale; 919 de resurse prezentate în Expoziții virtuale despre: Al. I. Cuza, Prima expediție astronomică românească, Eclipsa totală de soare din 1893, Campaniile armatei române, Dragomir Hurmuzescu, Personalități feminine românești etc.

Biblioteca Digitală Națională poate fi accesată AICI