Biblioteca Judeţeană din Galaţi organizează două cluburi de vacanţă şi o tabără de creaţie

Biblioteca Judeţeană ”V.A. Urechia” din Galaţi organizează la sediul central, în perioada vacanţei de vară, două cluburi de vacanţă şi o tabără de creaţie, informează, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Florina Diaconeasa.

Potrivit acesteia, unul dintre cluburi este dedicat copiilor cu vârsta între 6 şi 14 ani, iar cel de-al doilea este dedicat adolescenţilor cu vârsta între 14 şi 18 ani. La tabăra de creaţie pot participa copii de toate vârstele.

Clubul de vacanţă dedicat copiilor, intitulat „Clubul Curioşilor”, se va desfăşura în fiecare zi de miercuri, de la ora 10.00, din 6 iulie până pe 31 august; „Cafeneaua culturală”, dedicată adolescenţilor, se va desfăşura în fiecare zi de joi, de la ora 10.30, în perioada 7 iulie – 1 septembrie, iar „Tabăra de creaţie”, la care pot participa copii de toate vârstele, se va desfăşura în fiecare marţi, de la ora 10.30, în perioada 12 iulie – 30 august 2022.

„Derularea acestor proiecte în perioada vacanţei a fost conturată astfel încât activităţile propuse să constituie o sursă de învăţare şi descoperire a unor abilităţi şi talente, în funcţie de vârsta fiecărui copil. Ţinând cont de nevoile extrem de variate ale copiilor, biblioteca le oferă acestora un spaţiu unde să poată socializa şi să petreacă timpul liber într-un mod plăcut prin joc, cunoaştere, experiment şi dezvoltare personală.

Citește și Cel mai mare proiect de digitalizare a unei universități românești, la Universitatea ”Babeş-Bolyai” 

Temele abordate în acest an vor fi distractive, dar mai ales pline de învăţăminte şi cât mai educative. Vor fi sesiuni demonstrative de karate tradiţional, cum se acordă primul ajutor, dezbateri, sesiuni informative pe diverse teme, ateliere handmade, ateliere de lectură, de pictură, de creaţie şi de craft, dar şi multă veselie şi voie bună. Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă”, a declarat Florina Diaconeasa.

Din data de 18 iulie, se vor deschide cluburile de vacanţă şi la filialele bibliotecii, atât la Filiala nr. 1 „Costache Negri” din Cartierul Ţiglina 1, cât şi la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” din Cartierul Micro 40.